Z levo roko
Nikar ne komplicirajmo. Raje naredimo najboljše iz sestavin, ki jih imamo ponavadi pri roki. Takle sočen kolač, ki zaživi s kompotom iz gozdnih sadežev, umešamo v desetih minutah in spečemo v štiridesetih. Z okraševanjem pa kar po domače, saj to je moderno.
Sestavine
1 skodelica sladkorja
1/3 skodelice mehkega masla
½ skodelice mleka
2 jajci
1 skodelica moke, presejane skupaj s
¾ vrečke pecilnega praška
ščepec soli
1/3 skodelice presejanega kakava
kompot iz gozdnih sadežev
Priprava
Segrejte pečico na 180 Celzijevih stopinj, pomastite in
pomokajte pekač ali ga obložite s papirjem za peko.
Z ročnim mešalnikom dobro umešajte maslo in sladkor. Dodajte
rumenjaka, enega za drugim, in stepajte. Vlijte še mleko; naj nastane
presenetljivo redka tekočina. Vanjo vmešajte moko s pecilnim praškom in kakav. Operite
metlice, beljake malo posolite in iz njih stepite trd sneg, ki ga z žlico previdno
vmešajte v zmes. To postrgajte v pekač, ga porinite v pečico in ne spustite iz
nje kakšnih 35-40 minut.
Kolač je dober topel ali hladen, v vsakem primeru pa mu
izvrstno dene kompot iz gozdnih sadežev.
Sintalovo novoletno darilo smo skrbno izbrali tako, da si z izdelki iz njega zlahka popestrimo domači praznični jedilnik in vsakdanjik.
Več predlogov za praznični jedilnik:
Sveži obloženi kruhki s sušenim paradižnikom VS. okusen sendvič?
Krožnik oliv, sušenega paradižnika v olju in sira?
Čokoladni kolač z gozdnimi sadeži?
Kaša s cimetom in čokolado? Za zajtrk ali večerjo?
Kava ali čaj za na pot?
Ni komentarjev:
Objavite komentar
Za objavo komentarja po vnosu teksta izberite profil iz spodnjega spustnega seznama in kliknite gumb Objavi.
Prosimo, da pri komentiranju upoštevajte pravila strpne razprave.